IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на мебелната верига Jysk Ларс Ларсен почина

Към момента на смъртта си Ларсен бе и един от най-богатите хора в Дания със състояние от над 3 млрд. долара

14:15 | 19.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Основателят на веригата мебелни магазини Jysk Ларс Ларсен – един от най-богатите мъже в Дания, е починал на 71-годишна възраст.

Той е издъхнал в дома си в Силкеборг, Западна Дания, в понеделник, съобщиха от компанията в изявление. Той се оттегли от ръководния пост в Jysk преди два месеца, след като бе диагностициран с рак, припомня Bloomberg.

Ларсен си спечели слава със способността да намалява цените на стоките в компаниите си, поддържайки имидж на бизнесмен, който може да сключва добри сделки. В продължение на десетилетия той участва в телевизионните реклами на Jysk, което го направи популярно лице в Дания и не само.

Към момента на смъртта си Ларсен бе и един от най-богатите хора в страната със състояние от над 3 млрд. долара, показва индексът Bloomberg Billionaires Index.

Ларс Кристинус Ларсен е роден на 6 август 1948 г. в Арнборг, Западна Дания. Той започва кариерата си като стажант в магазин за продажби на дребно през 1966 г. и успява да отвори своя собствена компания през 1979 г. Jysk започва работа със сумата от 20 000 долара, които Ларсен е успял да спести.

По-късно бизнесменът успява да разшири бизнеса си до верига, която се фокусира върху стоките за дома на ниски цени. Днес компанията има повече от 2700 магазина в над 52 държави, сред които и България, и има годишни приходи от около 4 млрд. долара.

Ларсен има две деца и четирима внуци. Неговият син Якоб Брунсборг го наследи на поста председател в Jysk.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още