Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Пазарите в Европа приключиха сесията, без да намерят ясна посока

Общоевропейският индекс Stoxx 600 излезе от червената територия при затварянето, завършвайки с 0,05% нагоре

Пазарите в Европа приключиха сесията, без да намерят ясна посока

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари приключиха търговията в сряда почти без промяна, след като смесеното представяне на международните пазари и острият спад на акциите на миннодобивните компании натежаха върху региона, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 излезе от червената територия при затварянето, завършвайки с 0,05% нагоре. Отделните сектори обаче не намериха единна посока.

Френският индекс САС 40 и германският бенчмарк DAX приключиха с повишения, съответно от 0,18% и 0,23%. В същото време по-слабото представяне на вписаните в Лондон миннодобивни компании увеличиха натиска върху FTSE 100, който затвори с 0,23% надолу.

Основните ресурси поведоха загубите в сесията, като секторът спадна с 1,53% при затварянето.

Акциите на Glencore, Antofagasta, BHP Billiton и Anglo American поевтиняха с над 1,5% на фона на острия спад на медта и никела.

Разглеждайки акциите на медиите, книжата на френската компания Vivendi записаха ръст в стойността си, насочвайки се към върха на бенчмарка, след като UBS повиши рейтинга на акциите от „neutral” до „buy”. Книжата поскъпнаха с 2,4%.

В същото време рейтингът на най-голямата италианска частна телевизия Mediaset бе понижен до „underperform” от „putperform” от Macquarie. Компанията понижи рейтинга на Mediaset, твърдейки, че опитът за придобиване на групата от Vivendi вече не изглежда, че ще се случи. Книжата на Mediaset потънаха с 5,56%.

На дъното на индексите във Великобритания бе Travis Perkins, чийто акции поевтиняха с 4%, след като рейтингът на британския търговец на продукти за дома бе понижен до "underperform" от Berenberg.

Също във Великобритания Tesco и Booker Group финишираха с остри спадове на стойността на акциите си, след като Exane BNP Paribas понижи оценките си и за двете компании до „underperform”.

По статията работи: Виктория Тошкова
Още по темата: Европа европейски борси

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Европа
Италия се присъедини към страните износителки на газ за първи път