Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Печалбата на Allianz скочи с 19% през последното тримесечие

Компанията заяви, че цели дори по-висока цел за оперативната печалба през 2019 г.

Печалбата на Allianz скочи с 19% през последното тримесечие

Снимка: Архив Ройтерс

Германският застрахователен гигант Allianz съобщи в петък, че нетната му печалба е нараснала с 19% през четвъртото тримесечие на годишна база, което съответства на очакванията, и заяви, че цели дори по-голяма цел за оперативната печалба през 2019 г., предава Ройтерс.

Нетната печалба възлиза на 1,697 млрд. евро спрямо очаквания на анализаторите в проучване на Ройтерс за 1,715 млрд. евро и 1,427 млрд. евро година по-рано.

Още по темата

За цялата 2018 г. Allianz бележи оперативна печалба от 11,5 млрд. евро, което е в горния край на прогнозирания диапазон – 11,1 млрд. евро, плюс или минус 500 млн. евро. Застрахователят вече посочи по-рано, че е много вероятно да задмине средата на този диапазон.

За 2019 г. Allianz цели оперативна печалба от 11,5 млрд. евро, плюс или минус 500 млн. евро.

„Нашият здрав и добре диверсифициран бизнес ни прави уверени, че ще продължим да се представяме също толкова силно финансово и през тази година“, заяви главният финансов директор Гулио Теразиол.

Allianz и застрахователният сектор се възстановяват от загубите, причинени от ураганите, пожарите и земетресенията в Северна Америка през 2017 г. - най-скъпата година за индустрията в цялата ѝ история.

Комбинираният коефициент на Allianz от подразделенията ѝ за застраховка имоти и злополуки, ключов показател за рентабилността, е на ниво от 94,1 процента през четвъртото тримесечие, което е с 0,4 пр.п. спрямо година по-рано. Четенията под 100 пункта сочат рентабилност.

Компанията предложи дивидент от 9 евро на акция, което е над очакванията за 8,84 евро на акция и над дивидента от 8 евро миналата година.

В четвъртък Allianz обяви планове за обратно изкупуване на акции на стойност 1,5 млрд. евро.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Кадър на деня за 17 юли