IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Barclays за тримесечието остана под очакванията на пазара

Слабото представяне на търговията в инвестиционното ѝ банкиране е свило резултатите на групата

12:02 | 26.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската банка Barclays отчете по-ниска от очакванията печалба преди данъците за третото тримесечие в размер на 1,1 млрд. паунда (1,46 млрд. долара), след като слабото представяне на търговията в инвестиционното ѝ банкиране е свило резултатите на групата, предава Ройтерс.

Данните за печалбата за тримесечието са доста под средната прогноза за 1,43 млрд. долара на анализатори, анкетирани от банката.

Barclays заяви, че е намалила заплащането в отдела за инвестиционно банкиране с 25% за периода.

Спадът обаче ще засили допълнително натиска върху главния изпълнителен директор Джес Стейли и неговата стратегия за инвестиране на Barclays.

Стейли се бори за отдела си за инвестиционно банкиране на фона на призивите от някои анализатори и инвеститори да се откаже от бизнеса, който през последните години изпитва трудности да постигне рентабилността на по-обикновените подразделения за търговия на дребно и кредитни карти.

Печалбата от пазарната търговия на банката е намаляла с 14% до 3,5 млрд. паунда през третото тримесечие.

Това включва остър спад от 26% на печалбата от търговия, която включва инструменти с фиксирана доходност, валути и суровини (FICC), до 1,3 млрд. паунда, отразявайки по-слабото тримесечие на американските конкуренти на Barclays.

Третото тримесечие очевидно бе трудно за бизнеса ни на пазарите в Barclays International. Липсата на обем и волатилност във FICC удари приходите от пазарите в цялата индустрия и ние не правим изключение от тази тенденция“, каза главният изпълнителен директор Джес Стейли.

Приходите от търговия с акции са намалели с 8% до 1,3 млрд. паунда, а от кредити са се увеличили с 3% до 954 млн. паунда.

Резултатите отбелязват първия път от няколко години, в който Barclays не преминава през значително преструктуриране, след като реинтегрира своето „неключово“ подразделение за лоши активи обратно в групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още