Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Печалбата на Generali се сви с 10% през първото полугодие

Компанията приключва първите шест месеца с нетна печалба в размер на 1,2 млрд. евро, след като приключи първото тримесечие с печалба от 588 млн. евро

Печалбата на Generali се сви с 10% през първото полугодие

Снимка: Архив, Ройтерс

Най-големият италиански застраховател Generali SpA отчете спад в нетната печалба през първата половина на годината на фона на волатилните пазари и ниските лихви в Европа, съобщава MarketWatch.

Компанията приключва първите шест месеца с нетна печалба в размер на 1,2 млрд. евро, което е понижение с 10% спрямо същия период на миналата година.

Оперативната печалба се свива с 11% до 2,5 млрд. евро. Застрахователят отчита премии в размер на 37 млрд. евро, което е с 2,1% по-малко спрямо първото полугодие на 2015 г.

През първото тримесечие печалбата на Generali възлезе на 588 млн. евро спрямо 682 млн. евро година по-рано.

В изявление главният изпълнителен директор Филип Донет, който пое поста през март, обясни, че въпреки всичко е окуражен от представянето на компанията на фона на изключително негативните пазарни условия. 

Още по темата

Третият най-голям застраховател в Европа, който изпълнява сериозна стратегия за съкращаване на разходите и оптимизиране на бизнеса, заяви, че ще продължава да изплаща дивиденти на своите акционери.

„Въпреки предизвикателната среда и силната волатилност на финансовите пазари през 2016 г. групата изпълни целите за оперативна възвръщаемост на активите от над 13%“, обяви Generali в изявление.

В България италианската Generali държи „Дженерали България“, а страната ни е една от общо 10-те държави, в които оперира компанията майка в региона на Централна и Източна Европа. По собствени данни Generali е пазарен лидер в Чехия и Унгария, като има присъствие и в Полша, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния и Сърбия.  

В България компанията предлага животозастраховки чрез „Дженерали Животозастраховане“ АД, което е десето по пазарен дял у нас в края на ноември 2015 г.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕС спира преференциалното третиране на една пета от износа на Камбоджа