IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Високите разходи за заплати засегнаха печалбата на Ryanair

Ирладнската нискотарифна авиокомпания предупреди своите акционери, че "твърдият" Brexit може да ги лиши от правото на глас

11:14 | 23.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че печалбата ѝ през второто фискално тримесечие е била засегната от повишените разходи за заплати, високите цени на петрола и понижаването на цените на билетите.

Тези фактори са изиграли основна роля за спада в печалбата на нискотарифната авиокомпания през последното тримесечие (април-юни) с близо 20 на сто до 319 млн. евро, предава BBC.

От Ryanair добавиха също, че средните цени на билетите през лятото ще бъдат по-ниски от очакваното. Това се дължи на сериозната конкуренция, горещата вълна в Северна Европа и несигурността, причинена от стачките на персонала.

Служителите на компанията продължават да настояват за по-добро възнаграждение и по-добри работни условия. 

Разходите, свързани с персонала, са се повишили с 34 на сто заради нарастването на пилотските заплати с 20%, съобщи Майкъл О'Лиъри, изпълнителен директор на Ryanair. 

Въпреки това се очаква авиоконцернът да изпълни прогнозата си за годишна печалба в диапазона между 1,25 и 1,35 млрд. евро.

Авиокомпанията заяви, че е загрижена за опасността от „твърд Brexit”, смятайки, че този риск се подценява.

Тя предупреди акционерите от Великобритания, че могат да загубят своето право на вот в случай на „тежък" Brexit.

“Макар че има изгледи 21-месечното споразумение за преход от март 2019 г. до декември 2020 г. да бъде изпълнено, скорошните събития в британската политическа сфера добавиха още несигурност и смятаме, че рискът от "твърд" Brexit остава подценяван“, алармират от компанията.

„Може да бъдем принудени да ограничим правото на глас на всички акционери извън Европейския съюз (ЕС), в случай, че се стигне до „твърд" Brexit, за да гарантираме, че Ryanair остава мажоритарна собственост на акционерите от ЕС“, предупреди още авиокомпанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
hotbgguy
преди 5 години
Ирландия и Ryan air нямат нищо общо с Brexist, защото не е ирладска компания. Аспарух, не говори глупости. От някъде си взел лъжливи новини и се излагаш. Стига с некадърни журналисти. Всички знаят че Собственика е Ирландец и Ирландия си Е в Европейския съюз и си остава с евро...как може толкова неграмотни хора да са вишисисти и да пишат глупости...Живея в Република Ирландия/ Европейски съюз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
hotbgguy
преди 5 години
Аспарух, преди да напишеш статия си провери информацията, Ryan air НЕ Е британска авиолиния, а Ирландска и то от Република Ирландия, която по никакъв начин не е в територията на Великото Кралство или Британия ако го наричаш....Не е профисионално...!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още