IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-ниските обеми на търговия в световен мащаб белязаха и европейските пазари

Европейските акции финишираха сесията в четвъртък със слаби изменения

20:02 | 23.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските акции финишираха сесията в четвъртък почти без изменение на фона на слаби обеми на търговията в световен мащаб, пише CNBC.

Паневропейският Stoxx 600 се повиши леко с 0,02%, след като в края на сесията секторите поеха в различни посоки. Активността заглъхна особено в следобедните часове.

Френският CAC 40 се повиши с 0,5%, докато британският FTSE 100 и германският DAX останаха на зелена територия.
Комуналните услуги се представиха най-слабо от секторите, отчитайки спад от 0,4% под натиска на финансови резултати.

Източник: CNBC

Centrica поевтиня с 15,49%, след като обяви, че е загубила 823 хил. клиенти за четири месеца.

Акциите на EDF обаче се покачиха с 5,6%, което я превърна в най-печелившата компания в Европа в четвъртък, след като стана ясно, че френското министерство на финансите разглежда различни варианти за преструктуриране на дружеството за комунални услуги.

Междувременно производителите на основни ресурси надминаха другите сектори, като затвориха с ръст от 0,31% на фона на ръста в цените на металите в по-късната търговия. Секторът беше подложен на натиск в сутрешната търговия, тъй като представянето в Азия определяше настроението.

В макроикономически план бизнес активността в еврозоната се ускорява през ноември, като компаниите назначават служители с най-бързия темп от 17 години.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) на частната компания Markit се повишава от 56 пункта през октомври до 57,5 пункта през ноември, което е над очакванията.

Икономиката на еврозоната е напът да запише най-доброто си годишно представяне от десетилетие насам, припомня Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още