IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-слабият ръст на заразените с коронавирус оцвети европейските борси в зелено

Основните индекси завършиха първия ден от борсовата седмица със значителни повишения

19:39 | 06.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Getty</p>

Снимка: Getty

Европейските борси затвориха със значителни повишения понеделник, тъй като изглежда, че ръстът в броя на заразените с коронавирус в региона се забавя, информира CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши сесията с повишение от 3,73% до 320,58 пункта. Лондонският бенчмарк FTSE 100 добави 3,08% от стойността си и достигна ниво от 5582,39 пункта. Френският CAC 40 нарасна с 4,61% до ниво от 4346,14 пункта. Германският DAX отбеляза ръст от 5,77% до 10 075,17 пункта.

Италия, която беше епицентър на европейската пандемия преди Испания да я изпревари по брой заразени, отчете най-малко починали за един ден от COVID-19 за последните повече от две седмици в неделя, отбеляза Ройтерс.

В Испания броят на новите заразени и смъртните случаи продължава да намалява, а Германия отчете забавяне на броя на заразените в неделя за трет пореден ден. Това накара германското правителство да състави списък с мерки, които според ръководството на страната трябва да позволят животът да се върне към нормалното си състояние, след като блокадата бъде вдигната на 19-ти април. Мерките включват задължение за носене на маски на публични места, ограничения за събиране на големи групи от хора на едно място и бързо проследяване на инфекциозните вериги.

Междувременно във Великобритания премиерът Борис Джонсън беше приет в болница за провеждане на тестове в неделя, 10 дни след като бе разкрито, че е заразен с коронавирус. Джонсън каза в понеделник, че е в добро състояние и е посетил болницата за „рутинни тестове“.

Акциите на британската компания G4S поскъпнаха с повече от 15%. Книжата на GVC Holdings се търгуваха с над 17% по-високо, след като от компанията намалиха наполовина очакваните щети от коронавируса  върху печалбата си през 2020 г.  Акциите на Rolls-Royce поскъпнаха с почти 17%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още