IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поддръжник на Навални: Само езикът на силата може да освободи опозиционера

Съветът на външните министри на ЕС ще обсъдят темата на своето заседание на 22 февруари

09:52 | 21.02.21 г. 7
<p>
	<em>Алексей Навални( Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg</em></p>

Алексей Навални( Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg

Само езикът на силата и санкциите могат да накарат Русия да освободи опозиционният лидер Алексей Навални от затвора, смята един от най-близките му сътрудници Леонид Волков. Преди ден критикът на Кремъл загуби обжалването на присъдата си в съда, макар да беше постановена по-малка присъда.

"Путин е диктатор, но е рационален", коментира Волков пред ройтерс. Според него, ако вредите от това да държи Навални в затвора станат по-големи от ползите, руският президент ще освободи своя критик.

"Ако много от близките му съюзници не са щастливи, това може да е опасно за Путин и може да доведе до промяна на мнението му", каза още лидерът на мрежата от сътрудниците на Навални.

Неговите коментари идват само ден преди заседанието на външните министри на ЕС. Очакванията са основните дискусии на Съвета, насрочен за 22 февруари, да са около санкциите срещу Русия. По информация на БТА група държави вече са внесли искане за налагане на нови санкции срещу Москва заради ареста на Алексей Навални.

Волков коментира, че санкции може би няма да помогнат да бъде освободен опозиционерът, но "това е най-доброто, което ЕС може да направи".

Поддръжниците на Навални публикуваха собствен списък с 35 души, на които да бъдат наложени санкции, за да бъде освободен той. Организират се и масови протести в защита на критика, които ще се проведат в цяла Русия през пролетта. Надеждите са, че партията на Путин този път няма да има комфортна преднина за изборите, насрочени за септември.

Междувременно московски съд определи Навални като виновен в дело за клевета срещу ветеран от Втората световна война. Съдът глоби опозиционерът с 850 хил. рубли по това дело, посочва ТАСС.

В обвиненията срещу Алексей Навални е вписано, че е разпространявал лъжлива и оскърбителна информация за Игнат Артеменко, който защитава агитационната кампания за референдума, който засили правомощията на руския президент Владимир Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
верно е ке падне, ама Шойгу ке дойде и тогаа ше палим свещи пак Путин да се върне щот тоя ше изтреби физически такива кат "Пациента от Берлинската клиника" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Гейропата ке падне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 3 години
путин ке паде, ке падне путин, ке падне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Пак за неразбралите:https://youtu.be/TRTH-N37FUg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Янкише спътници *** шнеле-шнеле...!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Поддръжник на Навални: Само езикът на силата може да освободи опозиционерътНа *** Путин отдавна отговори:- Никога повече на територията на Русия няма да се води война. И малко за езика на силата (руска) !!!!!https://youtu.be/TRTH-N37FUg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
езикът на силата срещу Русия ?! вие май не сте в час ... народ който има в историята си блокадата на Ленинград и 20 милиона жертви във ВСВ не може да бъде респектиран от никаква сила ... той е силата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още