IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популярността на Макрон е нараснала въпреки сканала с шефа на охраната му

Победата на Световното първенство по футбол може да е повлияла благоприятно на рейтинга му

16:57 | 28.07.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Популярността на френския президент Еманюел Макрон леко се е повишила през юли въпреки скандала с бившия шеф на охраната му Александър Бенала, заснет да упражнява насилие срещу демонстранти, показва проучване, цитирано от Ройтерс.

Според няколко анкети рейтингът на Макрон падна до нови ниски нива през юни, само година след идването му на власт, а критиците обвиняваха бившия инвестиционен банкер, че е откъснат от реалността заради политики, разглеждани като облагодетелстващи богаташите.

Все пак президентът си е възвърнал част от позициите, сочи публикувано днес допитване на Harris Interactive, цитирано от БТА.

Неговата популярност се е увеличила с два пункта до 42% въпреки скандала с Бенала и на фона на евентуален благоприятен ефект от спечелването на Световното първенство по футбол от Франция.

Проучването, в което са участвали 966 души, е било проведено между 24 и 26 юли - по това време Макрон направи първите си коментари за аферата с Бенала, като каза пред депутати от своята партия, че само той носи отговорност за случая.

Това, изглежда, е подобрило образа му в очите на хората, анкетирани след това, смята Жан-Даниел Леви от Harris Interactive.

Според анкетата позициите на Макрон са се засилили най-много сред младите хора през последния месец.

Популярността на президента достигна върховото ниво от 59% през юни 2017 г., малко след встъпването му в длъжност, но през май 2018 г. падна под 50%, а през юни се смъкна до 40%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
Победата на Световното първенство по футбол може да е повлияла благоприятно на рейтинга му ... да не е вкарал той головете бе ?! Или е уредил мачовете , туй по някакси ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още