IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Португалия започна преговорите за спасителни кредити

По всяка вероятност окончателно споразумение за отпускане на около 80 млрд. евро ще бъде постигнато в средата на май

16:41 | 18.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Португалия започна преговорите за спасителни кредити

Португалия е започнала разговори с Европейския съюз и Международния валутен фонд по отношение на условията за отпускане на спасителна финансова помощ за страната. Очаква се тя да бъде в размер на около 80 млрд. евро, пише ВВС.

Високопоставени представители на международните организации са се срещнали с финансовия министър на Португалия Фернандо дош Сантуш през последните дни, като според информацията на медията окончателно споразумение може да се очаква в средата на май.

Ако това стане факт, Португалия ще бъде третата държава от еврозоната, която получава спасителна финансова помощ в рамките на близо година. Преди това подобна участ сполетя Гърция и Ирландия.

Делегациите на Европейския съюз са били водени от германци, като се смята, че именно немската позиция е от критично значение за успеха на преговорите. Начело на мисията на Европейската централна банка е бил Расмус Рюфер, докато делегацията на Европейската комисия е водена от Юрген Крьогер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още