IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето европейски борси финишираха на зелено на фона на нова вълна отчети

Потребителското доверие във Франция е останало стабилно през април на осеммесечен връх

19:41 | 26.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

По-голямата част от европейските фондови пазари изпратиха последната сесия за седмицата с повишения на фона на нова порция корпоративни отчети, съобщава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 прибави 0,19% към стойността си, тъй като повечето сектори и големи борси приключиха търговията на положителна територия.

Акциите на представителите на медийния сектор поскъпнаха средно с 1,65%.

Базираният в Люксембург сателитен оператор SES отчете ръст в цената на книжата си със 7,75%, след като компанията заяви, че е запазила прогнозата си за цялата година.

В същото време акциите на дружествата от петролния и газовия сектор поевтиняха с 1,58%, след като цените на петрола в САЩ се понижиха след сериозното поскъпване в началото на седмицата. В петък фючърсите върху американския суров петрол WTI и сорта Брент поевтиняха с по над 3%.

Акциите на Deutsche bank изгубиха 2,09% от стойността си, въпреки че банката отчете по-голяма от очакваното печалба през първото тримесечие на 2019 г. Данните излязоха по-малко от 24 часа, след като от кредитора официално се отказаха от преговори за сливане с Commerzbank.

Книжата на френската компания Sopra Steria поскъпнаха със 7,6% след новината за ръст в приходите й с около 10% през първите три месеца на годината.

Шведската строителна компания Skanska пък публикува изненадващ спад в оперативните си приходи през първото тримесечие. Това доведе до поевтиняване на акциите й с 4,53%.

Междувременно от излезлите по-рано през деня данни стана ясно, че потребителското доверие във Франция е останало стабилно през април на осеммесечен връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още