IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето европейски индекси се понижиха въпреки новината за отлагане на митата на САЩ

Инвеститорите вече са насочили своя фокус към предстоящите парламентарни избори във Великобритания

19:40 | 10.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Голяма част от основните европейски борсови индекси приключиха с понижения днешната сесия на фона на новината, че САЩ ще отложат налагането на допълнителни мита върху вноса на китайски стоки, които бяха предвидени да влязат в сила на 15 декември, съобщава CNBC. 

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 се понижи с 0,26 на сто до 405,34 пункта.

Германският показател DAX записа спад от 34,89 пункта, или 0,27%, до 13 070,72 пункта.

Френският индекс CAC се повиши с 0,19 на сто до 5848,03 пункта.

Британският измерител FTSE регистрира спад от 20,14 пункта, или 0,28%, до 7213,76 пункта.

The Wall Street Journal обяви по-рано днес, че американските преговарящи са поискали от Китай да закупи по-големи количества селскостопански стоки от САЩ, докато Пекин притискат Белия дом да се откаже от налагането на нови мита.

От друга страна инвеститорите са насочили своето внимание към предстоящите предсрочни парламентарни избори във Великобритания този четвъртък (12 декември), на които ще се реши съдбата на Brexit.

борси борси

По-рано днес Bloomberg съобщи, че икономиката на Великобритания неочаквано остана в застой през октомври, отбелязвайки три поредни месеца без растеж за първи път от 2009 г. насам.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната е останал непроменен след два поредни месеца на спад. Това съобщиха от Националната статистическа служба на Великобритания във вторник. Икономистите, от своя страна, прогнозираха ръст от 0,1%. На годишна база БВП е нараснал само с 0,7%, което е най-малкото увеличение на показателя от юни 2012 г. насам.

При индивидуалните акции книжата на белгийската компания за търговия на дребно Colruyt поскъпнаха с 4,9 на сто, докато тези на Tullow Oil прибавиха близо 14% към стойността си.

В долния край на списъка от компании към Stoxx 600 компанията цената на акциите на Valeo се понижи със 7,4 на сто, след като френският доставчик на автомобилни части преразгледа в посока надолу своите средносрочни цели.

Книжата на германският кредитор Deutsche Bank поевтиняха с 0,8 на сто, след като банката понижи целта си за ръста на приходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още