Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Преструктурирането на Unilever в единна компания ще завърши през декември

Тогава на пазара ще бъдат пуснати и акциите на новото дружество

Преструктурирането на Unilever в единна компания ще завърши през декември

Снимка: Ройтерс

Производителят на потребителски стоки Unilever съобщи, че преструктурирането на компанията майка от британско и холандско предприятия в единна холдингова компания ще завърши през декември, когато на пазара ще излязат и акциите на новата фирма.

Според Unilever опростяването на структурата ще се извърши посредством схема за договаряне с кредиторите във Великобритания и сливане в Холандия, съобщава Ройтерс.

Производителят на сапуни Dove и чай Lipton започна процеса по преструктуриране през 2017 г., след като отхвърли опит за придобиване от Kraft Heinz за 143 млрд. долара.

Още по темата

През март от компанията съобщиха, че новата холдингова компания New Unilever NV – регистрирана в Холандия, ще бъде листната в Лондон, Амстердам, както и под формата на депозитарни акции в Ню Йорк.

Във вторник компанията публикува проспекта на новата New Unilever NV и документацията за акционерите, свързана с преструктурирането.

Според информацията една акция от капитала на New Unilever NV ще бъде емитирана за всяка книга в холандското и в британското дружествп в досегашната структура, с което акционерите ще получават дял от капитала на новата компания, представляващ еквивалентен икономически интерес.

Промените ще изискват одобрението на акционерите, както и на съответните регулатори.

Срещата на притежателите на депозитарни разписки от холандската част на компанията ще се състои в Ротердам на 25 октомври, а заседанието на акционерите на британския клон – на 26 октомври в Лондон.

Очаква се последният ден, в който ще се търгуват двете отделни структури да бъде 21 декември.

Процесът по преструктуриране трябва да завърши през уикенда на 22 и 23 декември, а търговията с новите акции на New Unilever NV да започне на 24 декември.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Членове на кабинета на Мей приемат 5-годишно ограничение за предпазния механизъм