IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престъпленията от омраза в Англия и Уелс са на рекордно високо ниво

Най-често се регистрират престъпления заради расова и етническа принадлежност, най-силен ръст отбелязват престъпленията срещу транссексуални лица

22:30 | 15.10.19 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Привърженици на Британската националистическа партия протестират в Лийдс. Снимка: Ройтерс</p>

Привърженици на Британската националистическа партия протестират в Лийдс. Снимка: Ройтерс

Престъпленията от омраза в Англия и Уелс достигат рекордно високо ниво. Данни на Министерството на вътрешните работи показват, че за 12-те месеца до края на март т.г. са регистрирани 103 379 престъпления от омраза, пише statista.com.

Това представлява ръст от 10% спрямо предходните 12 месеца на 2017/2018 г., отбелязва изданието.

Въпреки че увеличението на престъпленията от омраза през последните пет години се обяснява главно с подобренията в регистрирането на престъпления като цяло в страната, Министерството наблюдава и скок в инциденти след референдума за напускане на ЕС и терористичните атаки през 2017 г.

Най-често срещани за престъпленията заради расова и етническа принадлежност – 76% от престъпленията от омраза, сочат данните.

Въпреки че са само 2% като дял, престъпленията срещу транссексуални лица рязко се повишават през последната година, като отбелязват скок от 37 на сто. На второ място по ръст са престъпленията заради сексуалната ориентация на жертвите – увеличението е с 25%.

Hate Hate

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
Petar2015
преди 4 години
Има ли статистика за "престъпления от любов" или "престъпления заради пари"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 0
mrynmryn
преди 4 години
Да се махат тия себични инфантили и да се приключва. Един известен британски стенд-ъп комик бе казал - само тук може да видиш 16 годишна да бута количка, докато пуши цигара. Ние може да сме "бедняците" на Европа, но те винаги ще са мизерниците в нея. И като туристи са известни с това и в държавата си се държът така. По техните мачове, особено в долните девизии, е пълно с нацистки поздрави, а иронията е, че за разлика от нас, те се биха срещу тях. Нима Фараж и Борко, не са расисти, като искаха да гонят поляци/българи/румънци от Англия? Сякаш от тях им идват проблемите и някой пакистанец или индиец ще се съгласи да им бере зарзаватите. Дано излязат наистина от ЕС, да видим до къде ще се докара, тая "велика" нация, която е живяла с десетки години на гърба на колониите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
А сега ние тях да ги наречем ли: "расисти" ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още