IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Презапасяването с лекарства ускорява ръста на приходите от продажби на Novartis

Швейцарската компания обяви, че запазва целите си за годината и очаква значително покачване на печалбата

16:16 | 28.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Швейцарската фармацевтична компания Novartis отчита покачване на приходите от продажби през първото тримесечие и  очаква съществен ръст на печалбата. Дружеството потвърди своите цели за 2020 г., тъй като пандемията от коронавирус насочва потребителите да се запасяват с лекарства и други медицински продукти, съобщава Ройтерс. 

„COVID-19 доведе до увеличаване на покупките на потребителите, включително на ниво пациент, тъй като много от тях се запасяват за по-дълъг период от време“, заявяват от Novartis във вторник (28 април).

Основните нетни приходи на компанията нарастват до 3,55 млрд. долара спрямо 2,8 млрд. долара през 2019 г. Този показател също надминава средната прогноза на пазарните експерти за ръст на приходите до 3,17 млрд. долара.

Приходите от продажби отчитат ръст до 12,3 млрд. долара от 11,1 млрд. долара, регистрирани преди една година. Това е повече и от очаквания от анализаторите 12 млрд. долара ръст на показателя.

Нетните приходи на Novartis нарастват с 16 на сто до 2,2 млрд. долара.

Понастоящем базираната в Базел фармацевтична компания, която се нарежда на пето място в света по размер на приходите след Johnson & Johnson, Roche, Pfizer и Bayer, очаква приходите ѝ да нараснат допълнително със стойност от средния до горния едноцифрен диапазон. Ръстът на основната оперативна печалба се очаква да се ускори до стойности от високия едноцифрен до ниския двуцифрен диапазон.

Novartis заяви, че пандемията не нарушава основните операции на компанията, като тя е довела до значителен ръст на презапасяването на пациенти, загрижени за достъпа до нужните им лекарства, което спомага за значителното увеличаване на приходите и печалбата през първите три месеца на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още