IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз призова студенти и хора в отпуск да съберат земеделската реколта

По думите му това може да запълни празнините на пазара на труда

22:55 | 19.05.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Принц Чарлз призова студентите и пуснатите в неплатен отпуск работници да съберат реколтата от плодове и зеленчуци, за да се запълнят липсите на пазара на труда, предизвикани от коронавирусната пандемия, пише CNN.

Във видео, публикувано в Twitter, Чарлз, който е наследник на британския трон, призова хората да се заемат с тази „небляскава“ работа и да берат плодове и зеленчуци, за да помагат на фермерите.

„В това време на голяма несигурност, много от нашите нормални задачи и обичайният ни начин на живот са изправени пред предизвикателство“, посочва той в клипа, рекламирайки кампанията „Pick For Britain”, организирана от британското правителство. Целта на програмата е да привлече студенти или хора, които временно са без работа.  

„Ако искаме да съберем британските плодове и зеленчуци тази година, се нуждаем от армия от хора, която да ни помогне“, коментира Чарлз.

71-годишният престолонаследник сравни желаещите да помогнат с армия от Втората световна война, когато жени и млади момичета са доброволствали и са помагали със земеделието, тъй като твърде много мъже са напуснали страната, за да се бият.

„През следващите месеци ще са необходими хиляди хора, за да се събере реколтата. Ще бъде трудна задача, но е особено важна, ако искаме да избегнем това много от растящите култури да отидат на боклука“, посочва още Чарлз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Иначе са против имигрантите.....,сега те (англичаните) да си вършат черната работа.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis23
преди 3 години
тоз лентяй да покаже с личен пример ве, Китаеца как хои да копа и им показва с личен пример на ората ? Че и за да стигне китаеца до там дет е са бая е копал, а тоя само за хуйовината ме е държал и всичко наготово от небето и щот мама е с корона на тикватa, си мисли че хванал Господ за шлиферот .... събирай си реколтата със синовете ве, връчвай им по една лопата и си мобилизирайте ахангличаните че да издържате чaлмите дет сте прибрали ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още