IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на Pioneer подкрепи печалбата на UniCredit за тримесечието

Банката представи предварителни резултати, след като в понеделник по погрешка публикува част от тях на сайта си

12:46 | 24.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Италианският кредитор UniCredit обяви във вторник, че нетната му печалба за третото тримесечие отчита силен ръст, подкрепена от еднократна печалба от продажбата на активи, по-ниски отчисления по заеми и резерви и по-високи приходи от такси и комисиони, съобщава MarketWatch.

Според предварителните резултати на банката нетната печалба за тримесечието възлиза на 2,82 млрд. евро спрямо 447 млн. евро за същия период на миналата година.

Коригираната печалба след данъците, която не включва еднократни ефекти, като продажбата на подразделението за управление на активи Pioneer, е в размер на 838 млн. евро, каза банката.

Нетните отчисления на UniCredit по заеми и резерви са намалели с почти 40% до 598 млн. евро, а печалбата от такси и комисиони е нараснала с 4,2% до 1,59 млрд. евро.

Нетните лихвени доходи обаче са се понижили с 3,5% до 2,5 млрд. евро.

UniCredit ще публикува пълните си резултати за третото тримесечие на 9 ноември.

Банката заяви, че е решила да представи някои предварителни данни във вторник след „погрешно публикуване на данни, които включват предварителни и непълни цифри за третото тримесечие на 2017 г.“ ден по-рано. UniCredit по погрешка публикува таблица на сайта си в понеделник, която след това бе премахната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още