IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: НАТО непрекъснато провокира Русия

Руският президент се надява на възстановяване на диалога със спецслужбите на САЩ и други страни от Алианса в борбата с тероризма

14:38 | 16.02.17 г. 4
<p>
	Владимир Путин. Снимка: <em>Г20</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Г20

НАТО непрекъснато провокира Русия и се стреми да я вкара в конфронтация, смята руският президент Владимир Путин. Той е направил този коментар по време на заседание на Федералната служба за безопасност (ФСБ), провело се по-рано днес в Москва.

"Не прекъсват и опитите за намеса в нашите вътрешни дела с цел дестабилизация на обществено-политическата обстановка в Русия", казва още той, цитиран от пресцентъра на президентството.

Според него е от общ интерес да бъде възстановен диалогът със специалните служби в САЩ и в други страни от НАТО.

"Съвсем очевидно е, че в сферата на антитероризма отделните държави и международни обединения трябва да си сътрудничат, защото дори и само за прост обмен на информация за канали и източници на финансиране на терористи, на лица, съпричастни или заподозрени в тероризъм, повишават сериозно резултатите в нашите общи усилия", категоричен е руският президент.

В своето обръщение към членовете на ФСБ Путин отбелязва още нарастването на напрежението в Украйна и допълва, че "украинските власти явно не са готови на мирно решение на този сложен проблем".

Руският президент препоръчва особено внимание към борбата с тероризма, отчитайки, че заплахите се увеличават. През миналата година службите за сигурност на Русия са предотвратили 45 такива заплахи, включително и подготвени 16 терористични акта, отчете Путин.

В борбата с тероризма трябва да бъдат включени мерки за прекратяване на дейността на "външни емисари" в интернет, ликвидиране на финансирането за тероризма и на терористичните групи.

След убийството на руския посланик в Турция Москва трябва да обърне особено внимание и на защитата на руските граждани в чужбина, препоръчва още Владимир Путин.

Той посочва, че през 2016 г. е преустановена дейността на 53-ма сътрудници и 386 агенти на чужди разузнавателни служби. "Важно е да неутрализираме опитите на чуждите служби да получат достъп до тайни сведения, особено в областта на военно-техническия потенциал на нашата страна", допълва Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
Спящият бик
преди 7 години
Нищо ново под слънцето - обикновен комунизъм! Снощи телевизия BiT излъчи филм за Катин. Там съветското НКВД избива хладнокръвно и методично 12 000 полски офицери един по един с изстрел в тила. После прави специален филм, с който приписва чудовищното престъпление на нацистите. И ние всички знаехме как фашистка Германия вероломно напада Полша, но не знаехме, че по същото време от изток Полша е нападната от съветска Русия! Двамата съюзници по Молотовския договор - фашисти и комунисти - заедно срещу Полша! Така че четете историята и не се изненадвайте от комунистическата наглост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 7
dakl
преди 7 години
Когато открито се готвиш за война какво друго ти остава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 6
julian12
преди 7 години
Ей ***, долнопробен. Заради такива като теб света е в това положение. Само войни и бедност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 13
redcretin
преди 7 години
Милото комсомолче... не му остана много комунизъм и сега плаче :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още