IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Тръмп е прав за цената на петрола

Според руския президент добра цена е между 65 и 75 долара за барел

15:55 | 03.10.18 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че неговият колега от САЩ Доналд Тръмп е прав в  твърдението си, че сегашната цена на петрола е прекалено висока.

Според държавния глава основна причина за покачването на цените са американските санкции срещу един от основните производители на „черно злато“ в рамките на Организацията на страните производителки на петрол ОПЕК – Иран. Той обаче посочи, че според него Европа вече е закъсняла в опитите си да смекчи ефекта от американските санкции срещу ислямската република.

Бихме били щастливи с цена на петрола от 65-75 долара за барел, каза Путин по време на форума Руска енергийна седмица, цитиран от Ройтерс.

Въпреки това президентът посочи още, че би било по-добре, ако Доналд Тръмп не се намесва в опит да коригира търговията със суровината. Що се отнася до балансирането на пазара Русия ще продължи да поддържа диалога си със световните производители.

Страната участва в разширената група ОПЕК+, с която през 2016 г. договори съкращаване на добива в опит да се увеличи цената на петрола. Доналд Тръмп неведнъж е критикувал картела заради скока в цените, настоявайки страните в състава му да предприемат мерки за тяхното понижаване. За президента това е от особена важност преди междинните избори за Конгрес в САЩ през ноември.

Руският президент също така бе категоричен, че Москва ще работи съвместно със САЩ и техния президент.

„Друг президент на САЩ няма, други САЩ също няма“, заяви той в рамките на форума, цитиран от ТАСС. По думите му САЩ са „най-голямата сила в света, лидер в много отношения“.

Той също така определи страната като „естествен партньор“ на Русия по редица въпроси, включително международна сигурност, неразпространението на оръжия за масово поразяване, борба с тероризма, екологията и други.

По време на форума президентът също така даде заявка, че страната му има намерение да засили позициите си на азиатския въглищен пазар заради нарастващото търсене на горивото в световен мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

20
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
"но знам как го прегръщат и целуват сички на запад"това въобще не е сигурно, а и да е сигурно, въобще не значи, че органите не са пълен шит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 8 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 5 години
Такъв ни е народът, такава ни е държавата, такива са ни и органите. Не знам кой къде му *** на тиквон, но знам как го прегръщат и целуват сички на запад - не го плюват като Орбан... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 5 години
Премиерът е назначен от Конституцията на Република България. Това знам аз, а "всички" какво знаят, не ми пука - не съм фен на масовото съзнание. Само за справка: ПП ГЕРБ от 10 години мачка на всички избори, провеждани в този период, с изключение на едни, които ББ не пожела да спечели - он си знае защо... ;) А вие (всички) си вервайте и в Дядо Коледа, щом ви е кеф... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 3
abdul
преди 5 години
"Доколкото знам цената на петрола се определя на Ню-Йоркската, Лондонската и Сингапурската борса в зависимост от търсенето и предлагането и не се съобразява с мнението на г-н Путин или г-н Тръмп."https://***/2Ozdi7YЗадавал ли си си въпроса какво се случва, когато в ценообразуването влезе цената в юани на Шанхай, вместо в долари по тези, които ти си изброил?Евреите в Вашингтон си го задават, отговарят си и все по-често си изпускат нервите по разни там събрания на ООНета, НАТОта, СТОта и разни други международни седянки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 7 rate down comment 0
abdul
преди 5 години
"начи или вие не сте за тука и органите са пълен шит,"Е да де, баш за това иде реч. Те затуй от запад му чукат по хралупата куха на тиквон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 4
supertrader
преди 5 години
Всички знаят че премиера е назначен от управителя на рафинерията, защо трябва да се пишат обяснения и рафинерията може да си прави каквото иска винаги законно и закони може да си направи. Така е в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 19 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 5 години
Нито един чужд инвеститор не отива в чужда държава, за да я прави по-богата, а за да прави собствениците си по-богати! Нито Лукойл, нито OMV, нито Шел, нито Макдоналдс, нито AES, нито ЧЕЗ, нито Била и Солвей са тука, за да пълнят тукашната хазна. Всички са тук, за да печелят и да си харчат печалбите навън за каквото им харесва на тях, а не на вас. И има куп законни начини да го правят - нали затова толкова зор беше да си синхронизираме законодателството със запада - сичките ни данъчни, митнически и финансово-икономически закони са минали под чужда лупа - за да гарантираме комфорта на чуждите инвеститори... ;) :lol:Ся, ако измислите като украинците специални закони за руските инвеститори, това е друга бира, ама ше сте единствените у ЕС и едва ли ше ви позволят от Брюксел, така че, дайте го по-внимателската и хем полека... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 5 години
Айде, че си ми приятел, да не ти казвам какво ще ти кажа, ако дойдеш да ми обясняваш откъде и за колко да си купувам това-онова за производството... ;) Има закони, има и органи, които следят за тяхното спазване, има и органи, които налагат санкции при неспазването им. Ако от Лукойл са нарушили некви закони, досега да са ги изтърбушили. Вие май нещо не разбирате - при капитализма всеки гледа как да си пълни гушата, като майсторлъкът е, да го правиш, без да нарушаваш закона или без да могат да те хванат. Ако от Лук са нарушили закона, а вие с дауни сте разбрали, но данъчни, митници и прокуратура не са, начи или вие не сте за тука и органите са пълен шит, или вие сте обикновени форумни литератори, а в Лукойл знаят как да правят повече кинти за собствениците си, без да си създават проблеми... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 2
data
преди 5 години
Абе не е точно тъй да ти кажа . Прочети за "Литаско" и как Лук репатрира печалбите като купува суровини на високи цени
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 5 години
Мани го тоя дауни - он нема откъде да знае, че данъците се плащат, когато са дължими, а какво е дължимо се смета по неколко закона и нема как в България и съответно - в ЕС, да не се плащат дължими данъци, както и нема как да се плащат недължими данъци. Лукойл е компанията в България, която е разпорена от данъчни ревизии, та айде холан да не си плаща данъците, които се дължат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още