IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата проба на Меркел за коронавирус е отрицателна

Канцлерът е в добро здраве и работи от дома си

18:55 | 23.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Първият тест, направен на германския канцлер Ангела Меркел за коронавирус, е негативен, сочат резултатите, цитирани от говорителя ѝ Щефан Зайберт, пише Bloomberg.

Германският лидер ще премине допълнителни тестове, за да се потвърди, че не е заразена с Covid-19.

В неделя заместник-канцлерът Олаф Шолц заяви, че Меркел е здрава и работи от дома си. В този ден беше обявено, че канцлерът е под карантина, след като е станало ясно, че е била в контакт със заразен с коронавирус лекар.

„Канцлерът е в добро здраве в момента. Просто работи от домашния си офис, както много други хора, които трябваше да си наложат самоизолация в домовете си“, коментира днес Шолц, който е и финансов министър на Германия.

„Тя е активна: имахме среща на кабинета заедно тази сутрин“, обясни още той.

По-рано днес германското правителство даде зелена светлина за пакет от стимули за над 750 млрд. евро, който да смекчи негативните последици върху икономиката от нарастващото разпространение на коронавируса.

Здравните власти в Германия заявиха, че кривата на новите случаи на Covid-19 в страната  може би се насочва към изравняване и се очаква до сряда да се изясни дали наистина е така. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още