IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растежът на БВП в еврозоната приковава вниманието на инвеститорите

Новозеландските централни банкери ще обявят решението си относно основните лихвени проценти

08:51 | 22.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Растежът на БВП в еврозоната приковава вниманието на инвеститорите

През четвъртата седмица на юли инвеститорите ще фокусират вниманието си върху дългоочакваните oфициални данните за растежа на БВП в еврозоната през второто тримесечие. Отблизо ще бъдат следени и редица икономически новини от САЩ, Нова Зеландия и Великобритания.

В понеделник в САЩ ще бъдат оповестени данните за продажбите на съществуващи домове, които се считат за важен индикатор за развитието на националната икономика.

Във вторник британските власти ще публикуват доклад относно одобрените ипотечни заеми. В Канада пък се очакват официалните данни за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност.

През третия ден на седмицата Нова Зеландия и Япония ще оповестят официалните данни за търговските си баланси – разликата между размера на вноса и износа.

Властите в Австралия от своя страна ще публикуват данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация. В Китай пък ще бъдат оповестени предварителните данни от производствения индекс на HSBC.

В еврозоната се очакват предварителните данни за производствения сектор и сектора на услугите. Освен основното изследване на Евростат властите в Германия и Франция – първите две по сила икономики в рамките на валутния блок – ще публикуват и свои отделни проучвания.

Късно в сряда в САЩ се очакват официални данни за продажбите на нови жилища – водещ индикатор за състоянието на националната икономика.

В четвъртък централната банка на Нова Зеландия ще обяви решението си относно основния лихвен процент.

Испанските власти ще представят официалните данни за нивото на безработица, докато във Великобритания се очакват предварителните данни за БВП през второто тримесечие - най-широкият индикатор на икономическата активност и водеща мярка за състоянието на дадена икономика.

Щатските власти от своя страна ще представят данните за поръчките на дълготрайни стоки, както и седмичния правителствен доклад относно първоначалните молби за безработица.

В последния ден на седмицата в Япония се очакват официалните данни за инфлацията на потребителските цени.

Германските власти ще публикуват официалните си данни за продажбите на дребно и цените на вноса, докато в САЩ се очакват ревизираните данни за потребителското доверие, изготвяни от Мичиганския университ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още