IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RBS планира нови масирани съкращения

В момента се определя бъдещето на инвестиционните звена на банката в САЩ и Азия

20:59 | 21.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
RBS планира нови масирани съкращения

През следващите години 20 хил. служители на Royal Bank of Scotland ще останат без работа, съобщава Market Watch като се позовава на публикации в британската преса. Банката планира мащабното съкращение на персонал в нов опит да намали разходите.

В момента за банката работят 120 хил. души.

Преди седмица бяха оповестени финансовите резултати за 2013 година, според които RBS записва загуба от 8 млрд. паунда. Това също оказва натиск върху ръководството за старт на мерки за съкращаване на разходите и търсене на начин банката отново да заработи на печалба.

Частично национализираната британска банка ще бъде принудена от политиците да се съсредоточи върху кредитиране на домакинствата и бизнеса на Острова, а инвестиционните програми ще бъдат насочени вече само за нуждите на клиентите, научи пък от свои източници Reuters.

Според агенцията реорганизацията в банката ще коства 30 хил. работни места. 

Анализаторите коментират, че в момента ръководството на RBS трябва да търси баланса между това да направи правителството доволно и да изготви план, който ще доведе до ръст на печалбите на банката. Една от възможностите в тази насока е извеждането на инвестиционното звено в отделна фирма.

В момента се обмисля бъдещето на инвестиционните звена на банката в Азия и САЩ, допълва още Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още