IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ренци: Европа се нуждае от инвестиции и иновации, а не от бюрокрация

Италианският министър се среща днес с лидерите на Германия и Франция

17:58 | 22.08.16 г. 11
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Европа трябва да инвестира в отбраната, образованието и културата и да разчупи бюрократичните правила. Toва заяви италианският премиер Матео Ренци малко преди минисрещата на върха с лидерите на Германия и Франция, която ще се състои по-късно през деня в Средиземно море край Неапол, предаде Ройтерс.

Ренци каза, че Европейският съюз (ЕС) трябва да преодолее резултатите от референдума за Brexit и вълната от атаки, извършени в последно време от радикализирани нападатели, и да преоткрие ролята си.

Ние трябва да инвестираме в обща отбранителна политика, в дигитални иновации, в училищата, в културата. Европа е любяща майка на нашите ценности, тя не е студен пазител на бюрократичните правила, които са трудни за приемане, заяви Ренци.

Днес италианският премиер посреща германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд на кораб на италианските военноморски сили. Тримата ще обсъдят бъдещето на ЕС след референдума във Великобритания на ранна работна вечеря на борда на самолетоносача "Гарибалди" и се очаква да дадат съвместна пресконференция около 18 ч. (19 ч. българско време - бел. ред.).

Корабът е флагман на европейската мисия "София" в Средиземно море, чрез която ЕС се опитва да пресече трафика на мигранти, да обучи либийски гранични патрули и да помогне за спазване на оръжейното ембарго, наложено на Либия.

Преди срещата тримата лидери ще положат венец на гроба на Алтиеро Спинели на остров Вентотене. Спинели е журналист и активист на Италианската комунистическа партия. През 1927 г. той е осъден на 16 години затвор за публикации, в които критикува властта на Бенито Мусолини. Преместен е на заточение на острова през 1941 г. и там съчинява тайно "Манифестът от Вентотене". Според историците това е един от текстовете, поставили началото на европейския федерализъм.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 2
scott
преди 7 години
мооооже, ама на логиката - не сте добър.Та, как така ше има "обща армия" на европа? ВЪВЪ ВСИЧКИТЕ 28 ИМА ОКУПАТОРСКИ ВОЙСКИ НА САЩ! Те, така, ше седът и ше гледат как от зависима, разпокъсана и малка сила, армиите се обединяват, еднииокомандват и става КОНКУРЕНТ? НАЛИ ШЕ ГИ СДАВАТ ЗА 5 МИНУТИ ЧРЕЗ МАРОНЕТНИТЕ ПРАВИТЛСТВА, АКО ТОВА СЕ НАЛОЖИ....ТА, ЗАЛОЖИ НА ФЮЧЪРС: ЕВРОПА СУВОРИНЕН И ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПРИДАТЪК НА САЩ. това е по-вероятно. и стига с тоз комунистически патос....преживели сме го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Ренци нищо не може вече да оправи ...Италия е на гръцката пътека. Иначе въпросът ти "Накрая кой ще плати сметката?", е актуален най силно за САЩовете .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
marto76
преди 7 години
Ренци първо да оправи бакиите, които италианската държава е позволила да се случват в италианската банкова система и чак тогава да дава акъл! Как може лошите им кредити да възлизат на приблизително 130 млрд. евро! Накрая кой ще плати сметката?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Тука става въпрос за Евросъюза , алоооу откачалка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
bgMan
преди 7 години
Аз бих го казал така: Европа се нуждае от инвестиции и иновации, а не от Юнкер, Меркел и Шулц.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Турция кат са присъедини , както предвиждаш , може да бъде само пениса на Евросъюза...за друго не става !Колкото до " Повервайте ми Аз съм добър на фютчарсите " , я *** си допий ракийцата и не пиши глупости !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 14
lyusien
преди 7 години
Германия Франция и Италия оформят гръбнака на Е С Много скоро към тази група ще се присъединят Полша и Испания Останалите страни оформят ребрата на едно много силно тяло и световен икономически и политически лидер Обща армия обща емигрантска и гранична служба свързани полицеиски и специални служби Постоянен обмен на информация Европа се превръща в световен лидер в производството и износа на храни самолети компютри автомобили иновации и културни ценности Рано или късно към Е С ще се присъедини Турция със своето 80 милионно население и трилионна икономика от Г - 20 Основната движешта сила в света ще бъде Европа Повервайте ми Аз съм добър на фютчарсите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
Венци, вие сте трагедия ве брачед с фалирала държава си на 2.5 трилки къде сте търгнали с оня Петела кат и те са валат ?!? .Та нали вие прайте сичките идиотщини ве да не е некой да ви го прай е с малка помощ от Сашово ама чак па такива путтки да сте не ми се верваше, но явно сте .... и иновации дам с маннгалите от Негрия и Арапия ше станат да си *** и иновациите. Освен Interactual *** аз други иновации не виждам ко мое се напраат с тея неандерталци ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
Поредната среща на която Меркел под безучастния *** поглед на Оланд ще набива канчето на Ренци , който явно забравя че той самият зависи от Меркел , а не тя от него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още