IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рисковата премия на Португалия достигна рекорд

Решението на Moody's да понижи рейтинга на страната предизвика несигурност сред инвеститорите

13:00 | 06.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Рисковата премия на Португалия достигна рекорд

Цената на застраховката срещу фалит на Португалия достигна рекордно ниво. Причина за това стана решението на рейтинговата агенция Moody's да понижи кредитния рейтинг на страната, пише MarketWatch.

Наред с понижението на рейтинга, от Moody's предупредиха, че Португалия може да се нуждае от втори спасителен пакет. Както е известно, страната вече получи кредити от Международния валутен фонд и Европейския съюз, но въпреки това не успява да си върне доверието на пазарите.

Суаповете за защита от необслужване на португалските дългове достигнаха цена от 850 базисни пункта, след като вчера бяха на ниво 768 базисни пункта. Това означава, че е необходим разход от 850 хил. долара на година за застраховка на позиция от 10 млн. долара за срок от пет години.

Данните са на оператора Markit.

През последния ден се наблюдава и увеличение на цената за защита от необслужване на дълговете на Испания и Италия. Повишението е съответно 21 и 24 базисни пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dark_matter@abv.bg
преди 12 години
Няма ли кой да спре тези атаки?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още