Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Roche се радва на нарастващото търсене на тестове за коронавирус

Компанията увеличава дивидентите за акционерите си за миналата и за настоящата година

Roche се радва на нарастващото търсене на тестове за коронавирус

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Швейцарската фармацевтична компания Roche Group увеличи приходите и печалбата си миналата година благодарение на нарастващото търсене на своите тестове за коронавирус.

Още по темата

В доминиращия фармацевтичен бизнес, от друга страна, мерките за ограничаване на пандемията на вируса намаляват търсенето. За текущата година фармацевтичният производител от Базел очаква увеличение на приходите от продажбите с между 1 до 5 на сто, изключвайки валутните ефекти, предава DPA.

Коригираната спрямо еднократни ефекти печалба на сертификат за участие или акция се очаква да нарасне приблизително в съответствие с ръста на приходите от продажби. По този начин групата поддържа прогнозата си стабилна. Roche възнамерява и да повиши допълнително дивидента.

През 2020 г. приходите са нараснали с един процент до 58,32 млрд. франка (53,93 млрд. евро), а коригираната печалба на акция - с четири процента до 19,16 франка. Нетната печалба в швейцарски франкове е нараснала със седем процента до 15,07 милиарда швейцарски франка. На акционерите трябва да бъдат платени 9,10 франка на акция – с 0,10 франка повече от миналия път.  
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Силите в Германия са изравнени - първите партии са с почти равен резултат във вота