Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Румънец наследява Любомир Митов в УниКредит

Досегашният главен икономист на групата за Централна и Източна Европа става неин консултант във Вашингтон

Румънец наследява Любомир Митов в УниКредит

Главният икономист на УниКредит за ЦИЕ Дан Букша. Снимка: УниКредит Булбанк

УниКредит избра румънеца Дан Букша да поеме ръководството на екипа за изследвания за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) като главен икономист за региона, считано от 17 ноември. Той наследява на високата позиция Любомир Митов, който се премества във Вашингтон, съобщиха от УниКредит Булбанк.

Още по темата

„Любомир Митов ще продължи работата си за УниКредит в ролята на консултант, така че нашите клиенти все още ще могат да се възползват от неговия опит и познания“, се посочва в официалното съобщение на УниКредит за назначението.

Като главен икономист на УниКредит за ЦИЕ, Дан Букша, който ще бъде базиран в Лондон, ще отговаря за макроикономическите изследвания на групата за региона. Той ще докладва на главния икономист на Групата Ерик Нилсен.

За последните пет години Дан Букша е работил като водещ икономист за ЦИЕ в Лондон след прехвърлянето си от УниКредит Банк Румъния.

Преди да се премести в частния сектор, той е преподавал в Университета за икономически изследвания в Букурещ и е работил в отдел за макроикономическо моделиране и прогнозиране в Националната банка на Румъния, където е участвал в разработването на нейната прогнозна рамка за целеви равнища на инфлацията.

Дан Букша е доктор по макроикономика и магистър по финанси на Университета за икономически изследвания в Букурещ.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Тони Блеър и Тереза Мей влязоха в остър публичен спор за Brexit