IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия все пак позволи Навални да лети до Германия

Руският медицински екип твърди, че в кръвта на опозиционера не е открита отрова

19:20 | 21.08.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<div>
	Главният лекар на болницата за спешна медицинска помощ -1 в Омск Александър Мураховски разговаря с медиите след консилиум с московски специалисти по случая Навалски в Омск, Русия. Снимка<em>: EPA / MAXIM KARMAYEV</em></div>
Главният лекар на болницата за спешна медицинска помощ -1 в Омск Александър Мураховски разговаря с медиите след консилиум с московски специалисти по случая Навалски в Омск, Русия. Снимка: EPA / MAXIM KARMAYEV

Тежко болният руски опозиционен политик Алексей Навални може да бъде транспортиран в Германия. Това съобщи лекар в лекуващата го болница в петък вечерта. Говорителят на Навални Кира Ярмиш също потвърди новината.

По-рано лекарите в Омск, Сибир, заявиха, че 44-годишният не може да бъде транспортиран, защото състоянието му не го позволявало.  

Лекарският консилиум, в който са участвали и пристигналите специалисти от германската клиника, където роднините на Алексей Навални искат да го прехвърлят, е стигнал до извода, че пътуването със самолет ще е рисковано за него, бе оповестено по-рано. Навални ще остане в Омск, докато състоянието му се стабилизира. “Болницата прави всичко необходимо, никой не възрази, никой не каза, че има нещо, което не правим”, посочи лекарят и добави, че Навални остава на лечение в болницата в Омск, докато "състоянието му се стабилизира трайно". 

Руският медицински екип заяви, че досега в тялото на пациента не е открита отрова. "Досега не е открита отрова в кръвта и урината", каза заместник-главният лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко пред журналисти. "Не смятаме, че пациентът е бил отровен”. Според руските лекари по-вероятно е "метаболитно разстройство". Възможно е то да е причинено от "силен спад в нивата на кръвната захар". Говорителят на Навални Кира Ярмиш от друга страна твърди, че активистът е бил умишлено отровен.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предложи лечение на 44-годишния в германска болница в четвъртък. След това берлинската НПО Cinema for Peace изпрати самолет до Омск, за да докара Навални в Берлин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis23
преди 3 години
главния лекар на болницата и папагала след него са без маска, а останалите *** с маски ..... просто нема кво повече да се каже по въпроса, то е очеИзвадно .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
викаш за всички други нещо свестно , само вас ви прецакват с рубли ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Русия все пак позволи Навални да лети до Германия За нормалните руснаци - карантина.За "богоизбрания", хранен с биткойни отвън - може!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още