IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската икономика е нараснала с 1,8% през юли

Основен принос за ускоряването на растежа има промишленото производство

21:26 | 17.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия през юли се е увеличил с 1,8 процента в годишно изражение, а за периода януари-юли - с 1,7 на сто. Това се посочва в икономическия обзор на руското министерство на икономическото развитие, цитиран от ТАСС и БТА.

Основен принос за ускоряването на растежа на БВП през юли спрямо юни има "възстановяването на динамиката на промишленото производство след прекратяване на действието на временните отрицателни фактори".

Според оценката на ведомството, която съвпада с оценката на руската статистическа служба, през юни БВП на Русия е нараснал с 1,1 процента в годишно изражение, а през второто тримесечие - с 1,8 на сто.

През първото полугодие, по данни на статистическата служба, икономическият растеж е бил 1,6 процента. Това е малко под оценката на министерството на икономическото развитие, според която показателят е на равнище 1,7 на сто.

Според ведомството темповете на растеж на промишленото производство през юли са се ускорили до 3,9 процента в годишно изражение спрямо 2,2 на сто през юни благодарение на подобрената ситуация в добивната промишленост, а също така и в обработващите отрасли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още