IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair отменя всеки 12-и полет в петък заради стачки

Преговорите в Германия, Португалия и Испания продължават, поясни концернът

17:39 | 25.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair обяви, че ще отмени 190 полета заради стачките на кабинния персонал, планирани за петък (28 септември) в редица европейски страни, предаде Ройтерс. Това са около 8 на сто от всички 2400 полета за този ден.  

"Ryanair се извинява на 30 000 свои клиенти (от 450 000), които ще бъдат засегнати от тези неоправдани нарушения в петък, 28 септември", посочва компанията в изявление.

Очаква се към стачката да се присъединят служители на авиопревозвача в Испания, Белгия, Холандия, Португалия, Италия и Германия. В Белгия и Холандия освен кабинния персонал ще стачкуват и пилотите.

По-рано днес ирландската компания постигна договорка със синдикатите в Италия за колективни трудови договори по италианското право със срок на действие от 3 години.

Преговорите в Германия, Португалия и Испания продължават, поясни концернът. Компанията се сблъска с трудови спорове в редица държави, откакто в края на миналата година започна преговори със синдикатите за заплати на пилоти и кабинен екипаж. Служителите на най-печелившата европейска авиокомпания в света, която преобърна пазара с полети за няколко евро, настояват за по-високо заплащане и по-добри условия на труда. Преди всичко се критикува факта, че в отделните страни Ryanair често не третира служителите си по националното право и не сключва с тях локални договори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още