IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair постигна предварително споразумение с белгийските синдикати

Синдикатите трябва да се срещнат с ирландския авиопревозвач още четири пъти до края на годината

23:46 | 25.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ryanair подписа в четвъртък споразумение с белгийските кабинен персонал и пилоти, според което ще прилага местния закон за договорите им от догодина. Това съобщи представителят на синдиката CNE Ив Ламбо, цитиран от БТА.

Синдикатите ще се срещнат с ирландския авиопревозвач още четири пъти до края на годината, за да преговарят по споразумения за условията на работа, включително заплатите и ако не бъде постигнат напредък може отново да стачкуват, твърди представителят им.

„Ако преговорите не напредват, очевидно ще стачкуваме отново", заяви Ламбо. „Първо обаче трябва да видим докъде ще доведат те", добави той.

По-рано миналата седмица стана ясно, че Ryanair е постигнала няколко споразумения за условията на труд с пилотски синдикати в няколко европейски страни в момент, когато кабинният персонал на компанията заплашва с нови стачки.

Споразуменията представляват напредък за превозвача, но те далеч не уреждат социалните искания на пилотите в някои страни и преди всичко на кабинния персонал, който бе начело на неотдавнашните стачки в нискотарифната компания.

В същото време в понеделник Ryanair отчете 7-процентен спад на печалбата за ключовия сезон април-септември, позовавайки се на по-високите разходи за горива и по-слабите резервации заради стачките. Според компанията кратките маршрути в Европа няма да се представят силно и през зимата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още