IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair предупреди за риск от временно прекъсване на полетите с Великобритания

Великобритания е една от ключовите бази на Ryanair, като 40 самолета на компанията от общо 400 излитат от 19 британски летища

19:49 | 06.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предупреди, че има опасност да прекрати временно полетите си между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) след Brexit, ако Лондон и Брюксел не постигнат бързо споразумение в областта на въздушния транспорт, информира Франс прес.

Днес можете свободно да летите между Великобритания и Европа, но ние отчитаме сценарий, при който утре няма да можете. Дали ще бъде за няколко дни, няколко седмици или няколко месеца - никой не знае към момента, предупреди финансовият директор на най-голямата европейска авиокомпания по брой пътници Нийл Сорахан.

Британското правителство задейства в края на март член 50 от Лисабонския договор и започна 2-годишната процедура на преговорите между Лондон и Брюксел по Brexit. Британският премиер Тереза Мей предупреди вече, че страната ѝ ще напусне единния пазар на ЕС за стоки и услуги.

Сорахан посочи пред репортери в Лондон, че авиокомпанията е планирала растеж от около 15 процента във Великобритания за миналата година, но е постигнала растеж от около 6 процента, информира Ройтерс.

По думите му Ryanair планира да пренасочи растежа си от Великобритания през идните две години, докато страната преговаря по напускането на ЕС.

Великобритания е една от ключовите бази на Ryanair, като 40 самолета на компанията от общо 400 излитат от 19 британски летища, отбелязва в. Guardian.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още