IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководителят на Deutsche Bank опроверга слуховете за сливане с друга банка

Германската полиция предприе двудневни обиски тази седмица, свързани с твърдения за пране на пари

16:51 | 02.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Deutsche Bank не е застрашена от придобиване, заяви главният й изпълнителен директор пред германско седмично издание, цитиран от Ройтерс. В петък книжата на банката достигнаха най-ниското си ниво в историята заради двудневните обиски, свързани с твърдения за пране на пари.

Слуховете за възможно сливане продължават, въпреки че през септември банката опроверга информации, че може би обмисля обединение с швейцарската UBS или с германската Commerzbank.

„Нямам никакви индикации за това. Напът сме да постигнем първата си печалба от три години насам. Въпрос на време е напредъкът да намери отражение в цената на акциите“, каза Кристиан Зевинг пред Bild am Sonntag.

Изявлението му идва след двудневните обиски в рамките на разследване, свързано с т. нар. Панамски документи. Полицията е обискирала офисите на всички членове на борда на директорите на банката, разкри Зевинг.

„Но това е добре, нямам проблем с това. Искам този въпрос да бъде изчистен възможно най-скоро“, заяви той пред изданието.

Следователите разследват дейността на служители на Deutsche Bank, чиято самоличност не се разкрива. Твърди се, че те са помагали на клиенти да създават офшорни компании за пране на пари, съобщи прокуратурата във Франкфурт.

„Става въпрос за двама служители, които навремето са подпомогнали разследването на проблемите, описани в Панамските документи. Според мен важи презумпцията за невинност до доказване на противното“, заяви Зевинг пред изданието.

„След публикуването на Панамските документи през 2016 г. направихме цялостен преглед в тясно сътрудничество с регулаторните органи. За нас случаят е приключен“, допълни той.

В отговор на въпрос дали е допуснал грешки Зевинг заяви: „В мир съм със себе си и върша работата си толкова добре, колкото ми позволяват възможностите. Разбира се, никога не съм казвал, че не допускам грешки. Но ако това се случи, ги поправям възможно най-бързо“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още