IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само заради национализма ли ЕС трябва да се ремонтира

Пред Евросъюза има три сценария, като всички са свързани с интеграцията, посочи Николай Кръстев от Bloomberg TV Bulgaria

19:02 | 14.01.19 г.
Само заради национализма ли ЕС трябва да се ремонтира

Пред Европейския съюз (ЕС) има много предизвикателства, но и самият той трябва да бъде реформиран. Европейската политика трябва да стане по-близка до хората, защото в противен случай тя отчуждава.

Това е мнението на журналиста, водещ на предаването "Светът е бизнес" Николай Кръстев наBloomberg TV Bulgaria, изказано в предаването „В развитие“ на икономическата телевизия.

Той направи коментара си, позовавайки се на изказванията на вицепремиера Томислав Дончев, председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и председателя на Милениум Клуб България Румен Чолаков, които участваха в дискусия на тема "Три перспективи за бъдещето на обединена Европа", организирана от Милениум Клуб България, провела се в НДК.

„Трите сценария за ЕС могат да бъдат представени най-общо по следния начин – единият от тях включва задълбочаване на интеграцията, другият е за преустановяване на евроинтеграцията, взета е предвид и възможността националистите да търсят мястото си в Европейския парламент след изборите през май“, посочи Кръстев и отбеляза рискa от нарастването на популизма в рамките на ЕС и каза, че именно в посока на пресичането му трябва да се работи.

Николай Кръстев засегна и значението на блока и Европа в международните отношения, като изтъкна търговската война и предстоящия във Великобритания Brexit като част от основните предизвикателства пред тях.

Повече от разговора вижте във видео материала.

Повече по темата, както и интервюта с участниците в дискусията, гледайте в предаването „Светът е бизнес“ днес от 21:30 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още