Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Сасоли: Бюджетът на ЕС трябва да подкрепи възстановяването от кризата

Заложените от евродепутатите преди пандемията бюджетни цели трябва да бъдат запазени, твърди председателят на Европейския парламент

Сасоли: Бюджетът на ЕС трябва да подкрепи възстановяването от кризата

Новият председател на Европейския парламент Давид Сасоли. Снимка: Ройтерс

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви, че бюджетът на ЕС следва да осигури подкрепа за преодоляване на щетите от пандемията от Ковид-19. Сега е моментът да бъдем смели с действията, подкрепени от общия бюджет, добави той в изявление преди днешното заседание на Европейския съвет.

Още по темата

По неговите думи чрез бюджета следва да се осигури помощ за европейската икономика и за европейците. Трябва спешно да се намери споразумение по фонда за възстановяване и следващия многогодишен бюджет, добавя Сасоли.

По неговите думи заложените от евродепутатите преди пандемията бюджетни цели трябва да бъдат запазени. Кризата увеличи неравновесието между европейските региони. Фондът за възстановяване трябва да помогне за преодоляването на различията, добавя председателят на ЕП.

Цяла Европа е засегната от днешната криза. Трябва да отговорим подходящо на предизвикателството, да предпазим най-уязвимите сред нас. Европа трябва да бъде силна и да работи в полза на своите граждани, призовава Сасоли. 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Най-богатият британец и фен на Brexit се мести в Монако