IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СБ увеличава финансирането на проекти за борба с климатичните промени

Планът призовава за отпускане на средства за проекти, които ще прибавят 30 гигавата възобновяема енергия към световната мрежа

14:10 | 08.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Световната банка ще увеличи финансирането на проекти, целящи намаляването на последиците от климатичните промени в развиващите се страни, предаде AFP, цитирана от БТА.

Планът призовава за отпускане на средства за проекти, които ще прибавят 30 гигавата възобновяема енергия към световната мрежа. Тази енергия ще захранва 150 милиона домове с възобновяема енергия до 2020 година, посочва в съобщение банката.

Освен това институцията предлага инвестиции в проекти за развитие на селското стопанство без увреждане на околната среда в най-малко 40 държави и създаване на система за ранно предупреждение за 100 милиона души.

Планът също така призовава за увеличаване с четири пъти през идните пет години на финансирането на проекти, които да направят транспортната система по-устойчива на климатичните промени.

Международната финансова корпорация, която е частта от групата на Световната банка, обслужваща частния сектор, планира да разшири инвестициите в климата от сегашните 2,2 милиарда долара годишно до 3,5 милиарда годишно, за да подкрепи плана.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Смешни са защото сумата е десетки пъти повече Доклад на ООН - http://***.greentech.bg/?p=21201 - 50 трилиона са но до 2030год. тоест 6% от световният БВП на година трябва да се инвестира в определени неща за да се избегне енергийната и екологична катастрофи ,и вече признаха,осъзнават ,че има 15год. - http://***.greentech.bg/archives/55447 Готов съм да застана пред всички академии на науките ,експерти и NASA за да обясня подробно защо доклада на ООН е грешен - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Обяснил всичко за планетарните катастрофи започвайки със системната криза - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още