IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата на централните банки

Инвеститорите ще разшифроват протоколите на Фeд, ще има и заседания на централните банки в Япония, Австралия и Англия

10:12 | 05.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Марио Драги ще държи реч на събитие във Франкфурт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Марио Драги ще държи реч на събитие във Франкфурт. Снимка: Ройтерс

В следващите пет дни инвеститорите няма да имат много поводи за вълнения. В сряда те ще се фокусират над протоколите от заседанието на Федералния резерв от септември, когато централната банка реши да отложи повишаването на лихвите.

Освен това ще се състоят заседания на централните банки в Япония, Австралия и Великобритания, които също ще се следят отблизо.

В понеделник, 5 октомври, борсите в континентален Китай ще останат затворени заради национален празник. Великобритания ще публикува данни за дейността в сектора на услугите. В Брюксел пък ще има среща на Еврогрупата - финансовите министри от страните, членки на еврозоната. 

В САЩ Институтът за управление на доставките ISM ще публикува данни за сектора на услугите.

Във вторник, 6 октомври, Нова Зеландия ще представи последните проучвания за доверието на бизнеса в частния сектор. Борсите в континентален Китай отново ще останат затворени.

Централната банка на Австралия (Reserve Bank of Australia) ще обяви дали ще промени нивото на основния лихвен процент и ще публикува изявление за икономическите условия и фактори, които влияят на паричната политика. Освен това властите в страната ще публикуват данни за търговския баланс.

В Еврозоната Германия ще отчете индустриалните поръчки, а Еврогрупата ще продължи двудневната си среща в Брюксел.

САЩ и Канада също ще дадат данни за търговските си баланси, а президентът на Европейската централна банка Марио Драги ще държи реч на събитие във Франкфурт.

В сряда, 7 октомври, централната банка на Япония Bank of Japan ще обяви дали ще промени основната лихва и ще публикува изявление за икономическите условия в страната.

Швейцарската централна банка Swiss National Bank ще публикува данни за своите резерви в чуждестранна валута, а Великобритания ще изнесе данни за индустриалното производство.

В четвъртък, 8 октомври, Япония ще публикува данни за текущата сметка и за основните поръчки на машини.

Централната банка на Англия (Bank of England) ще оповести решението си за своята монетарна политика и ще публикува протоколите си.

ЕЦБ също ще представи протокола от последната си среща. 

Гуверньорът на АЦБ Марк Карни ще говори по време на събитие в Лима. 

САЩ ще представят седмичните данни за първоначалните молби за помощ при безработица, а Фед ще публикува протоколите от заседанието си от септември.

В последния ден на седмицата Великобритания ще публикува данни за търговския си баланс, а САЩ ще дадат яснота за вносните цени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още