IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейства на загиналите с полет на Germanwings искат делото да се гледа в САЩ

Близките искат най-малко по 100 000 евро компенсации от Lufthansa

11:11 | 09.08.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Семейства на жертвите на катастрофата със самолета на германската авиокомпания Germanwings, разбил се във Френските Алпи на 24 март, искат делото за тази трагедия да се гледа в съд в САЩ, предаде ТАСС.

Новината съобщи юристът Елмар Химул, който представлява интересите на над 30 семейства на загиналите.
Ние се готвим да подадем иск в САЩ и смятаме, че това дело има всички шансове да се разглежда там, казва адвокатът, цитиран от германския в. "Билд ам Зонтаг", предаде БТА. 

Според него чрез американската съдебна система за събиране на доказателства ще се установи как е било възможно вторият пилот на самолета да бъде допуснат да управлява машината при явни психически проблеми и съответната анамнеза за тях.

В самолета загинаха 150 пътници и екипаж. Според заключенията от разследването вторият пилот Андреас Лубиц нарочно е врязал самолета в склон на Френските Алпи на път от Барселона за Дюселдорф.

В края на юли роднините на жертвите отклониха предложението на германската авиокомпания Lufthansa - компанията-майка на Germanwings за компенсации с аргумента, че не са достатъчни. Компанията беше предложила по 25 000 евро.

Близките искат най-малко по 100 000 евро и са възмутени от поведението на ръководството на компанията. Ако делото се гледа в САЩ, то съдът може да присъди доста по-големи компенсации според законодателството там, посочва адвокатът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
ее да в американския съд ше видят, че явно случайно някой руски боен самолет е минал от там ...... ше покажат и снимки .... всичко ше изфабрикуват те може пък и пилота да е бил руснак или украинец нещо такова ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
А иначе в Америка ще им съдерат гащите на Луфтханза с високи обезщетения за пострадалите. Не случайно срещу ТТИП има такива възражения именно заради клаузите за съдилищата. Е ако го гледаха в СГС, Луфтханза щеше да се размине с 100,000 лева даже и не за семействата на пострадалите, а за семействата на съдиите и малко повече за Цацаров.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
Pronto
преди 8 години
Не е ЦРУто, а същият украински СУ дето свали и малайзияския Боинг. РТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Илко
преди 8 години
Демек , ще заличават доказателствата , че ЦРУ го е свалил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
Ем то и да го гледат там и да не го гледат, ЦРУто си го свалиха от военната база в Италия, както и частния jet на Бинладенови в Лондон посредством военната техника за поемане на пълен контрол - жалко за хората, но на Сашш им дреме на парцала за човешките животи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още