IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на отчетите помрачи настроението на европейските пазари

При индивидуалните акции тези на германската финтех компания Wirecard отбелязаха най-голямо поскъпване

19:09 | 04.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските пазари завършиха борсовата сесия с понеделник на предимно на червена територия на фона на поредните резултати от настоящия сезон на отчетите, съобщава CNBC.

Паневропейският измерител Stoxx 600 отписа 0,13%, като повечето му сектори бяха на негативна територия.

Начело на загубите беше европейският автомобилен сектор, който се понижи с над 1,5%.

Германският измерител DAX също отбелязва спад от близо 0,3%, достигайки ниво от 11 149,06 пункта. Малко по-значително е понижението при френският бенчмарк CAC 40, който отписва 0,6% до 4990,59 пункта.

На зелена територия се намира само британският бенчмарк FTSE 100, който прибавя 0,1% до 7027,38 пункта.

Под напрежение се оказаха днес и европейските банки заради своите отчети за тримесечието. Книжата на Julius Baer поевтиняха с над 4,4%, след като данните на банката за края на миналата година не можаха да отговорят на очакванията на анализаторите. Испанските кредитори Caixabank и Banco Sabadell също отчетоха понижения, след като редица брокери понижиха целевата цена за акциите им на фона на разочароващи резултати.

При индивидуалните акции тези на германската финтех компания Wirecard отбелязаха най-голямо поскъпване, след като назначена от нея външна адвокатска фирма съобщи, че не са открити престъпни действия на нейни служители. Книжата поскъпнаха с  близо 14%.

От своя страна акциите на нискотарифния превозвач Ryanair  поевтиняха с близо 2% след публикуването на последния отчет на компанията. От него става ясно, че компанията е отчела 6-процентно понижение на тарифите си през последните три месеца на 2018 г. Също така компанията предупреждава, че свръхкапацитетът ще продължи да понижава цените макар и с по-бавни от очакваното темпове.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още