IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Siemens: Компанията е подценена

Джо Кезер счита, че акциите на компанията би трябвало да са по-скъпи

20:08 | 15.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Siemens Джо Кезер. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Главният изпълнителен директор на Siemens Джо Кезер. Снимка: Архив Ройтерс

 

Главният изпълнителен директор на Siemens Джо Кезер смята, че индустриалната група от Мюнхен е подценена на фондовия пазар. Там капитализацията на Siemens в момента възлиза на около 92 мрлд. евро, казва Кезер пред Passauer Neue Presse.

Ако от тук се извадят листнатото подразделение за здравни технологии на Siemens с малко под 40 милиарда евро капитализация и дъщерното дружество за вятърна енергия Gamesa с повече от 8 млрд. евро капитализация, то стойността на останалата част от бизнеса ще бъде малко под 45 милиарда евро, казва Кезер.

„В сравнение с нашите конкуренти, това е дупка от до 20 млрд. евро", изчислява шефът на Siemens. „Нашата цел е да повишим този потенциал", пояснява той. 

Най-голямото преструктуриране от години, подето от главния изпълнителен директор на Siemens Джо Кезър, не успя да впечатли инвеститорите, които твърдят, че най-голямата европейска инженерна компания трябва да излезе от борещите се с проблеми бизнеси, за да избегне съдбата на конкурента си General Electric. Едва преди дни компанията обяви подробен план за свиване на броя на оперативните подразделения от пет на три, тъй като се фокусира върху софтуер за заводи и енергийния мениджмънт. Въпреки че промените създават една по-крехка структура, „е необходимо повече, особено в премахването на структурно свиващи се бизнеси“, обясни анализаторът на Barenberg Саймън Тоненсен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още