IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Tui очаква скорошно възраждане на полетите

Компанията обаче може да се раздели с някои активи, но не и прибързано, твърди Фридрих Юсен

16:53 | 13.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на силно пострадалата от коронавируса туристическа компания Tui Фридрих Юсен очаква ваксината скоро да допринесе за нормализиране на бизнеса. 

„Ако ваксинирането е наистина успешно и са налични достатъчно дози, много неща ще се върнат към нормалното: културата, спортът и пътувания", казва Юсен пред Spiegel.  

„Но ваксинирането ще отнемат време“, казва ръководителят на Tui. Поради това е важно скоро да се предлага достатъчен брой бързи тестове. „Не всички трябва да бъдат ваксинирани, за да измъкнат страната от кризата", каза той пред Spiegel. „Ако например рисковите групи могат да бъдат ефективно защитени, е възможно преждевременно да мислим за нормализирането“, казва Юсен. 

2021 г. ще бъде преходна година за Tui, а за 2022 г. компанията очаква търсенето да достигне нивото от преди кризата, обясни Юсен. Дотогава той не изключва допълнителна държавна помощ за туристическата група, която е силно засегната от кризата. „В момента не можем и не трябва да изключваме нито един вариант, дори такъв, в който се нуждаем от допълнителен кредит. Нито можем да изключим възможността за набиране на нов собствен капитал или продажба на части от компанията в подходящ момент“.

Според него има активи, от които инвеститорите биха били доста заинтересовани, като хотелски комплекси и имоти. „Бихме могли да вкараме част от тях във фондове за недвижими имоти, така че бихме могли да имаме скрити резерви и да запазим като фирма контрола върху продукта, марката и продажбите. В момента има огромен инвестиционен натиск“. Едно нещо обаче е ясно отсега: „Няма да осъществяваме спешни продажби, за които да съжаляваме малко по-късно“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още