Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Shell свива капиталовите си разходи за годината с около 5 млрд. долара

Компанията спря следващия транш на обратно изкупуване на акции заради срива на петролните пазари

Shell свива капиталовите си разходи за годината с около 5 млрд. долара

Снимка: Bloomberg

Холандско-британската енергийна компания Royal Dutch Shell намали капиталовите си разходи за 2020 г. с около 5 млрд. долара в понеделник и спря следващия транш на обратно изкупуване на акции, тъй като дружеството се опитва да преодолее кризата на петролните пазари, породена от слабото търсене и ценовата война между Русия и Саудитска Арабия, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Компанията заяви, че ще намали паричните капиталови разходи за 2020 г. до 20 млрд. долара или дори до по-малко от планирано ниво от около 25 млрд. долара, като добави, че инициативите ще допринесат за освобождаване на паричен поток в размер на 8-9 млрд. долара.

Shell също така посочи, че основните оперативни разходи ще бъдат намалени с между 3-4 млрд. долара годишно през следващите 12 месеца в сравнение с нивата през 2019 г.

„Ще продължим да преглеждаме динамично развиващата се бизнес среда и сме готови да вземем по-нататъшни стратегически решения и да разгледаме необходимите промени в общата финансова рамка“, заявиха от компанията.

Shell се присъединява към американската Chevron, която заяви, че търси начини да намали разходите, след като цените на петрола паднаха с близо една трета за един ден след избухването на ценова война.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Европейските борси изпратиха смесена сесия