IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле и Манучин се ангажираха да работят в международен формат

Финансовите министри на Германия и САЩ заявиха, че не искат да търсят двустранни решения

21:17 | 16.03.17 г.
<p>
	Волгфанг Шойбле (вляво) и Стивън Манучин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Волгфанг Шойбле (вляво) и Стивън Манучин. Снимка: Ройтерс

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле съобщи, че се е договорил с американския си колега Стивън
Манучин да работят в международен формат, а не да търсят двустранни решения, информира ТАСС.

Двамата разговаряха в Берлин преди утрешната среща на министрите на финансите и централните банкери от Г20 в Баден-Баден.

Искаме да намерим решенията заедно, ще работим заедно за решаването на международни проблеми, подчерта Шойбле на пресконференция в Берлин, цитиран от Ройтерс.

Той допълни, че двамата са обсъдили проблеми в двете страни, но имат ясните намерения да работят заедно при взаимно доверие. По думите му не всички проблеми ще бъдат решени на срещата на Г20, но процесът ще продължи.
Шойбле подчерта, че ще бъде обсъдено ускоряване на растежа за всички.

Манучин посочи, че срещата с Шойбле е била изключително продуктивна и допълни, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп не желае да участва в търговски войни.

Американският финансов министър подчерта, че Германия трябва да работи в посока на балансирана търговия и да стимулира растежа. Той каза още, че е важно страните да не манипулират валутните си курсове.

Американският финансов министър посочи, че Тръмп желае реципрочни търговски споразумения.

Президентът вярва в свободната търговия, но смята, че тя трябва да бъде справедлива, посочи Манучин, допълвайки, че редица действащи споразумения в тази област трябва да бъдат преразгледани, информира ТАСС.

По думите му укрепването на долара е полезно в дългосрочен план. Манучин подчерта, че основно вниманието в САЩ е насочено към икономическия растеж и страната може да постигне устойчив растеж от 3 или повече процента. Той отбеляза, че е насочил усилията си към създаване на по-опростена данъчна система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още