IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарската ABB купува бизнес на General Electric за 2,6 млрд. долара

Компанията залага, че може да подобри свитите маржове на Industrial Solutions през следващите пет години

11:15 | 25.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на електрически мрежи ABB купува бизнеса Industrial Solutions на General Electric за сумата от 2,6 млрд. долара, залагайки, че може да подобри свитите маржове на подразделението през следващите пет години, съобщи швейцарската компания в понеделник.

Базираната в Цюрих АВВ вижда потенциал за синергии на разходите за 200 млн. долара годишно пет години след сделката, която включва условия за дългосрочно ползване на бранда на GE, предава Ройтерс.

През 2016 г. Industrial Solutions е имала продажби за 2,7 млрд. долара с оперативен марж от около 8%.

ABB залага, че ще успее да намали разходите и да повиши рентабилността на базирания в САЩ бизнес на GE, чиято оперативна печалба преди лихвите, данъците и амортизацията като процент от продажбите е на около половината от 15-те процента на аналогичното подразделение на АВВ Electrification Products.

Първоначално обединяването с подразделението на GE ще намали маржовете на Electrification Products до под целта на АВВ от 15-19%, макар че компанията иска да се върне на това ниво до 2020 г., се казва в прессъобщението.

„Заедно с екипа на GE Industrial Solutions ще изпълним дисциплинирано добре изградените си планове, за да може този бизнес, като част от глобалното семейство на АВВ“, да се представя толкова добре, колкото други подобни, казва главният изпълнителен директор на АВВ Улрих Шписхофер.

Продуктите на подразделението на GE включват прекъсвачи, превключвателни и захранващи устройства за различни съоръжения, включително центрове за данни.

GE е възобновил преговорите за продажба на бизнеса на АВВ, след като американският конгломерат е смекчил ценовите си очаквания, заявиха запознати източници за Ройтерс през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още