Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Швейцарската Novartis повишава прогнозите си

През първото тримесечие приходите от продажбите нараснаха със 7% до 11,1 млрд. долара

Швейцарската Novartis повишава прогнозите си

Снимка: Ройтерс

Швейцарската фармацевтична компания Novartis AG планира по-бърз курс на растеж, след като отдели своя бизнес за грижа за очите Alcon.

Печалбата, с изключение на някои еднократни ефекти, се очаква да нарасне с около 8% - 9%, съобщи базираната в Базел компания, повишавайки така предишните свои очаквания за ръст в диапазона между 5 и 9%. Коригираната печалба на акция за първото тримесечие бе по-висока от оценките на анализаторите, а акциите поскъпнаха с 2,8% в Цюрих, като регистрираха най-големия си ръст за тази година.

Още по темата


През първото тримесечие приходите от продажбите нараснаха със 7% до 11,1 млрд. долара. Коригираната оперативна печалба скача с 18% до 3,25 млрд. долара. Като така Novartis се представя малко по-добре от очакванията от анализаторите, коментира Bloomberg.

Novartis се обръща към нови лекарства като Mayzent – медикамент за лечение на множествена склероза, който бе пуснато за продажба в САЩ през миналия месец, тъй като продажбите на ключови хитове избледняват. Подобно на конкурента Roche Holding AG, компанията се намира на повратна точка, тъй като се стреми да замени някои от постоянните си хитове с ново поколение лекарства.Производителят очаква още две големи одобрения за лекарства през първата половина на 2019: едно за лекарството за генна терапия Zolgensma, което лекува смъртоносно детско заболяване, наречено гръбначна мускулна атрофия, и ново лекарство за рак на гърдата.

Печалбата на акция за първото тримесечие нарасна до 1,21 долара за акция, става ясно от изявление на компанията. Резултатите подчертават значението на лечението на псориазис Cosentyx, което би могло да се превърне в най-важното лекарство на компанията за 2019 г. Приходите от продажбите на медикамента нараснаха с 41% до 791 млн. долара, надвишавайки средната прогноза на анализаторите от 775 млн. долара.

Резултатите също така подчертават натиска върху генеричното подразделение Sandoz, което ще се превърне в самостоятелен бизнес в рамките на по-широката компания и ще претърпи онова, което Novartis нарече „трансформация“. Novartis назначи Ричард Сейнър за нов изпълнителен директор на звеното в сряда. Дивизията беше ръководена от временен управител, след като предишния главен изпълнителен директор Ричард Франсис напусна в края на март.
 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕК предлага да се увеличи прозрачността при ценообразуването на храните