IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното евро свива печалбата на Munich Re

Застрахователната компания сви и очакванията си за приходите през цялата 2014 година

19:00 | 08.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Силното евро свива печалбата на Munich Re

Печалбата на Munich Re намалява с 4,6% през първото тримесечие заради по-ниските приходи от застрахователни премии и негативните ефекти от валутните курсове, които не са били компенсирани от намаляването на разходите за изплащане на искове, съобщава Market Watch.

За първите три месеца на 2014 година печалбата на най-голямата застрахователната компания в световен мащаб (по показател обем на приходите от застрахователни премии) е 919 млн. евро. За сравнение през същия период на миналата година печалбата беше в размер на 963 млн. евро. Данните разочароваха анализаторите, които очакваха ръст на печалбата до 967 млн. евро.

Приходите са в размер на 12,9 млрд. евро. 

Компанията намали и очакванията за приходите за цялата година заради неблагоприятни валутни курсове. Според сегашните прогнози Munich Re очаква приходи от 48 млрд. евро, докато в предишните си анализи от компанията сочеха размер от 50 млрд. евро.

Приходите на застрахователните компании страдат в две насоки, посочват още от Market Watch. От една страна ситуацията е такава, че няма висока възвращаемост от инвестициите, които те правят, а от друга – застрахователите не могат да поискат от своите клиенти да плащат по-високи цени за предлаганите им услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още