Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Синдикатът Ufo даде зелена светлина за плана за Lufthansa

Компанията все още не е постигнала споразумение с пилотите и прекрати преговорите с наземния екипаж

Синдикатът Ufo даде зелена светлина за плана за Lufthansa

Снимка: EPA/Vincent Jannink

Германската авиокомпания Lufthansa постигна с първа група служители конкретни споразумения за икономиите, с които трябва да се преодолее причинената от коронавируса криза. Стюардесите и останалият кабинен екипаж одобриха
съответния кризисен колективен договор с гласуване в профсъюза Ufo с мнозинство от 87,9 процента, предава DPA. 


Постигнатата договорка бе обявена от изпълнителния директор на Ufo Николи Баублис в събота в Мерфелден-Валдорф близо до Франкфурт. Lufthansa все още не е постигнала споразумение с пилотите и прекрати преговорите с наземния екипаж.

Още по темата


Без споразумението 2600 позиции от кабинните екипажи на основната компания Lufthansa би трябвало да бъдат съкратени. Приблизително 22 000 стюардеси вече ще имат допълнителна работа на непълно работно време и временни обезщетения. Според Ufo е постигната защита за работните места до средата на 2024 г. Обемът на икономиите е под 25 процента от разходите.

Важни подробности за точния дизайн обаче все още не са известни. Баублис помоли компанията за бързи преговори и конкретни предложения. Поради това бордът на Ufo също помоли членовете за вот на доверие, за да може да предприеме по-нататъшни действия в защита на служителите. 

След удара на коронавируса частично национализираната Lufthansa изчисли, че в глобален план има излишни 22 000 щатни бройки, от които около 11 000 са в Германия. В средносрочен план групата очаква да намали броя на самолетите си със 100 самолета и съответния за тях персонал.
 
 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Изваждането на лигнитните въглища от енергийния микс на ЕС трябва да е с приоритет