IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандинавската авиокомпания SAS ще освободи временно до 90% от служителите си

Важно е да кажем, че това няма да доведе до окончателни съкращения, твърди главният изпълнителен директор на компанията Рикард Густафсон

11:03 | 17.03.20 г.
<p>
	Снимка: Mikael Sjoberg/Bloomberg</p>

Снимка: Mikael Sjoberg/Bloomberg

Скандинавската авиокомпания SAS ще освободи временно до 10 хил. служители - 90% от работната си сила, в отговор на разпространението на коронавируса и свързаните с него мерки на властите, които ограничиха международните пътувания, съобщава Bloomberg.

“Важно е да кажем, че това няма да доведе до окончателни съкращения”, заяви главният изпълнителен директор на компанията Рикард Густафсон на пресконференция в Стокхолм. Съкращенията ще обхванат всички части на организацията и ще бъдат изпълнявани в съответствие с националните разпоредби.

Авиокомпанията ще отмени и повечето от полетите си от 16-ти март според изявление. SAS обяви, че ще поддържа определени маршрути, за да може полетите да се върнат от различни дестинации. Дружеството добави, че ще бъде на разположение на властите, за да прибира граждани в страната, както и за поддържане на инфраструктура, важна за обществото.

Oще по темата вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още