Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Слабите икономически данни от Германия не успяха да помрачат борсите в Европа

Акциите на TeamViewer поевтиняха със 7 на сто, след като софтуерната компания намали значително очакванията си за цялата година

Слабите икономически данни от Германия не успяха да помрачат борсите в Европа

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните европейски борсови индекси приключиха редовната търговия на зелена територия на фона на рязката промяна в настроенията сред инвеститорите на борсите по света, съобщава CNBC.

Общоевропейският бенчмарк Stoxx 600 напредна с 1,6% до 458,57 пункта.

Германският измерител DAX отчете ръст от 277,53 пункта, или 1,85%, до ниво от 15 250,86 пункта.

Френският индекс CAC нарасна с 1,65% до 6600,19 пункта.

Британският показател FTSE се повиши с 1,17 на сто до 7078,04 пункта.

Германското индустриално производство се е свило през август с повече от очакваното на фона на недостиг на доставки из множество сектори. Общото индустриално производство – състоящо се от промишлеността, енергетиката и строителството – бележи календарно коригиран спад от 4,0% през август на месечна база. Икономистите в проучване на Wall Street Journal очакваха понижение от 0,2%.

Търговията от началото на октомври както в Европа, така и в други региони по света се характеризира със силна волатилност на фона на смесените икономически данни и продължаващата борба за овладяване на коронавируса и проблемите с доставките.

Акциите на TeamViewer поевтиняха със 7 на сто, след като софтуерната компания изненадващо намали в сряда значително очакванията си за цялата година. За 2021 г. фактурираните продажби сега се изчисляват на само между 535 до 555 млн. евро след около 460 млн. евро през 2020 г. Досега компанията очакваше продажби в диапазона между 585 до 605 млн. евро. TeamViewer очаква приходи от максимум 505 млн. евро вместо предишния максимум от 540 млн. евро.

Книжата на френския производител на автомобилни части Valeo поскъпнаха с над 5%, след като Citigroup повиши насоките си за акциите ѝ на „продавай“ от „неутрален“ на фона на понижените прогнози за производството в индустрията.

При автомобилите, акциите на германските концерни Volkswagen, BMW и Daimler поскъпнаха съответно с 2,1%, 2,25% и с 4 на сто. Цената на книжата на SAP нарасна с 1,69 на сто.

Акциите на Royal Dutch Shell поскъпнаха с 1,29% на фона на високите петролни цени.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Европейските борси започват възходящо декември