IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След седмица е гласуването по сделката за Brexit в британския парламент

Очаква се долната камара на британския парламент да възобнови дебатите по сделката утре

16:27 | 08.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Камарата на общините ще се произнесе на 15 януари по споразумението за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позовават на говорител на премиера Тереза Мей, съобщава БТА.

Очаква се долната камара на британския парламент да възобнови дебатите по сделката утре. Предвидено е обсъжданията да продължат в четвъртък и евентуално в петък.

Остава неясно дали Камарата на общините ще одобри споразумението, тъй като то е критикувано както от привържениците на Brexit, така и от еврофилите, отбелязва Франс прес. Мей заяви, че ще продължи да работи с Брюксел, за да получи уверения, които могат да убедят депутатите да подкрепят споразумението.

На заседание на правителството Мей отново заяви пред министрите си, че правителството няма намерение да отлага Brexit, като удължава предупреждението по чл. 50. Подобна идея може да е била обсъждана от представители на ЕС, но не и от британски, подчерта тя.

Днес британският в. "Телеграф" съобщи, че Лондон планира да забави датата на излизане от ЕС, изправен пред възможността за Brexit без споразумение. Информацията обаче беше опровергана и от британския държавен министър за Brexit Мартин Каланан. "Политиката на правителството е, че чл. 50 не може да бъде удължаван", подчерта той при пристигането си на среща на европейски министри в Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още